CV & Solutions

UW VERWARMING EN
SANITAIR IS IN
DESKUNDIGE HANDEN

Optimaliseer Uw Verwarmingsinstallatie met Onze CLV Expertise

Oplossingen voor Uw Woning

Bij CV & Solutions begrijpen we het belang van een efficiënte en veilige verwarmingsinstallatie. Daarom bieden we gespecialiseerde CLV-diensten aan die ervoor zorgen dat uw cv-toestellen optimaal presteren en voldoen aan de nieuwste normen voor condensatietoestellen in appartementsgebouwen.

Wat is CLV?

CLV staat voor Combinatie Luchttoevoer en Verbrandingsafvoer. Het is een essentieel onderdeel van moderne verwarmingssystemen in appartementsgebouwen, waarbij gemeenschappelijke afvoerkanalen van type B cv-toestellen worden vervangen door een gemeenschappelijke rookgasafvoer. Dit maakt het mogelijk om condensatietoestellen aan te sluiten op een gemeenschappelijke schouw in appartementsgebouweb, die aanzienlijk efficiënter zijn en lagere emissies hebben dan oudere systemen.

Onze Expertise in CLV

Met jarenlange ervaring in de HVAC-branche zijn wij uw betrouwbare partner voor het installeren van hoogwaardige CLV-systemen. Ons team van experts heeft diepgaande kennis van de nieuwste technologieën en regelgeving op het gebied van verwarmingssystemen, en we zijn trots op onze reputatie voor vakmanschap en klanttevredenheid.

De gevolgen van ecodesign-eisen op appartementen

Ecodesign-eisen voor verwarmingstoestellen

Door de strengere minimumvereisten sinds 26 september 2018, zijn er geen of nog weinig B1-ketels (atmosferische ketels) te koop. Een B1-ketel is een centraal met brandstof gestookt toestel dat verbonden moet worden met een rookgasafvoerkanaal dat de rookgassen rechtstreeks afvoert naar de buitenlucht en die de verbrandingslucht rechtstreeks uit de opstellingsruimte haalt.

Die B1-ketels worden nog regelmatig in appartementen gebruikt met gemeenschappelijke schouwen (of shuntschouwen). Een type B1-toestel kan niet altijd aangesloten worden op een schouw die geschikt is voor een condensatieketel. Dat hangt af van het type schouw.

Als er 1 ketel op een gemeenschappelijke schouw vervangen moet worden, wordt aangeraden om:

  • de schouw aan te passen
  • en over te schakelen op een type C-ketel, dus een condensatieketel (of een lagetemperatuurketel die nog aan de eisen voldoet)

bron: https://www.vlaanderen.be/nieuwe-verwarmingsinstallatie-kiezen/ecodesign-eisen-voor-verwarmingstoestellen